"1971 "  CSC BARRIER werd gesticht onder de dynamische leiding van Leo Van Hamel, die door het toen gevormde bestuur meteen als voorzitter werd verkozen. Aanvankelijk bedoeld als vereniging om cultuur en sport zoals voetbal , volleybal en wielertoerisme te brengen voor de gewone mensen was het snel duidelijk dat enkel voetbal echt leefde.  Steeds meer jongens sloten aan bij CSC dat hierdoor dringend moest gaan uitkijken naar een eigen terrein . Een stuk terrein dat het kijken niet waard was werd op korte tijd omgevormd tot één van de mooiste van de omgeving. nu 49 jaar later mogen we nog steeds fier zijn op ons terrein!  Aanvankelijk was het lokaal in het toenmalige café " De Smurf " langs de Luikersteenweg. Spoedig kwam het  verlangen om een eigen lokaal te hebben , direct aan het terrein. Het is ongelooflijk met welke werklust er in de lente van 1974 begonnen werd aan het afbreken van een g root kippenhok, te vervoeren en terug op te bouwen tot ons huidige lokaal.  Intussen werd Bert Grossard verkozen tot nieuwe voorzitter!

Amper twee jaar na de oprichting was er al nood aan een tweede ploeg. CSC A en CSC B zijn sindsdien blijven bestaan al werd de naam CSC B een tiental jaren veranderd in Veteranen CSC. Aanvankelijk werden er gewoon vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Snel (in 1975) werd er echter aangesloten bij NLLV ( Noord limburgs Liefhebbersvoetbalbond) met 1 ploeg . Een jaar later zou ook de B-ploeg in competitie gaan spelen.

Hieronder zien jullie nog een aansluitingskaart uit die tijd...

Sportvrienden,

Voetballen zit er jammer genoeg nog steeds niet in.  Hoe jammer is dit net nu onze Club 50 jaar bestaat!!! Festiviteiten plannen is erg moeilijk al hopen we eind juni bevriende clubs uit de buurt enkele vriendschappelijke wedstrijden te kunnen laten spelen op ons terrein.....

DEEL 1  zie link 50 Jaar

Deel 2:

8 jaar lang speelden onze ploegen in de NLLV kompetitie om in 1984 met de A-ploeg te starten in de AVVV winter en zomerkompetitie. Al snel sloot ook de B-ploeg aan bij het AVVV verbond ( 1987)  Er werden verschillende successen behaald . Zo bereikte onze A ploeg begin jaren 90 de eerste afdeling van de toenmalige zomerkompetitie.